SZC logo

Baranya Vármegyei SZC

OM kód: 203049/014 | 7633 Pécs, Esztergár L. utca 6.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SzC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

A kilencvenes évek hozták el az oktatásügy nagyszabású modernizációját, az "Emberi erőforrások fejlesztése" világbanki kísérlet ifjúsági programjával. Az iskola sikeres pályázat után két szakmacsoportban – kereskedelem-marketing és informatika - bekapcsolódott a fejlesztésbe. Az 1993-94-es tanévtől kezdve áttért az öt (ill. hat) éves képzési szerkezetre, azóta az első négy évben szakmai alapozás, majd az általános érettségi vizsgát követően a 13. és 14. évfolyamon a szakképzés folyik. 2013-ig ez a modell adta az iskolában folyó képzés "gerincét", amelyet az 5+1 éves szakgimnáziumi képzés követett. 2020 egy újabb mérföldkövet jelentett a szakképzésben, bevezetésre kerül az öt éves technikusi képzés, annak érettségire épülő két éves formájával együtt. Utóbbi esetén nappali és esti tagozaton.

Az intézmény 110 éves története során nappali és felnőttképzési formában sok ezer szakembert készített fel, juttatott érettségi végzettséghez, szakmához közép és emelt szinten.

A jelenleg még felmenő rendszerben létező Közgazdaság, Közlekedés, szállítmányozás és logisztika, Ügyvitel és Informatika ágazatok mellett bevezetésre kerültek a megváltozott kompetencia elvárásokhoz igazodóan a legújabbak, mint a Gazdálkodás és menedzsment, az Informatika és távközlés, a Közlekedés, szállítmányozás és a Kereskedelem ágazatokhoz tartozó szakirányok oktatása.

Az intézmény dinamikusan fejlődő szervezetként, kiemelkedő színvonalú oktatási-szakmai képzési szolgáltatásaival, a hazai szakmai közéletben elismert oktatóival diákjainak a tanulás szabadságát kínálja, stabil alapot biztosítva az élethosszig tartó tanulásnak magyar és idegen nyelven.

Olyan iskola vagyunk, amely a hagyomány és innováció egyensúlyára épít. A klasszikus pedagógiai módszereket az új kompetencia-alapú oktatással és a modern technikai vívmányokkal ötvözve országosan elismert, a szűkebb régióban megbecsült gyakorlatorientált szakképzést, egyes ágazatokban duális képzési formában, az érettségire magas színvonalú felkészítést biztosít tanulóinak. Úgy tartjuk, ha a fiatal nemzedéket képessé tesszük az életben való boldogulásra, ez egész társadalmunk érdeke.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei SZC


Baranya Vármegyei SzC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum

7633 Pécs, Esztergár L. utca 6.

Telefon: +36/72/257-859, +36/70/399-2832

E-mail: titkar@radnoti-pecs.hu

OM azonosító: 203049/014

Felnőttképzési nyilvántartás száma: 654654654


2024Baranya Vármegyei SzC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum